Blog Boho Jewelry

07-07-2020

Waarom ik kies voor kwaliteit kralen en het merk Miyuki.

Het leek mij leuk om jullie te vertellen en laten zien, waarom ik kies voor kralen van goede kwaliteit. Persoonlijk vind ik het belangrijk om te kiezen voor de kralen van Miyuki. Miyuki is de merknaam van de beste kwaliteit kralen onder de rocailles. Rocailles, ook wel borduurkralen of seed beads genoemd, zijn hele kleine kraaltjes. Miyuki glas rocailles uit Japan onderscheiden zich door hun superieure kwaliteit, uniformiteit in afmetingen, alle kraaltjes hebben precies het zelfde formaat, en heel veel verschillende prachtige kleuren.

     

Ik heb twee armbandjes geregen, een met “gewone” rocailles en een met Miyuki rocailles. Alle twee hebben de maat van twee mm. Tijdens het rijgen ondervond ik al hinder, de goedkope rocailles zaten sommige aan elkaar, die je met je nagel ertussen los kreeg en sommige zonder rijggaatje, die gingen dan ook gelijk in de prullenbak. Het armbandje met de Miyuki kralen, reeg veel sneller en ik werk echt al heel lang met Miyuki kralen, ik had er geen die ik weg moest doen.

     

Je ziet ook al heel duidelijk het verschil, zelf vind ik het mooier als de kralen strak geregen zijn, en dat er geen kralen tussen zitten die ongelijk van maat zijn of kleur. Foto 1 Miyuki rocailles en foto 2 gewone rocailles.

Hier nog duidelijker het verschil. De Miyuki kralen zijn ongeveer 14x duurder in aanschaf als de gewone rocailles, maar toch wil ik graag kwaliteit leveren. Buiten het feit dat ze duurder zijn, vind ik de vorm en de kleuren veel mooier en werkt daardoor ook veel fijner. Natuurlijk is ieder vrij om haar materialen te kiezen en natuurlijk de klant vrij om te kopen wat ze wil. Ik wil door middel van dit blog mijn voorkeur geven en laten zien. En ik ga liever voor kwaliteit, zo weet je ook dat als je een armband of ketting koopt bij Boho Jewelry, dat je ook echt kwaliteit krijgt :). Voor welke kralen kies jij?

29-07-2019

Waarom ik doe wat ik doe.

Waarom ik mijn winkel Boho Jewelry met veel liefde run? Dat begon eigenlijk toen ik 4 jaar lang ongewild thuis kwam te zitten. Ik had net mijn webwinkel in fournituren verkocht, werkte al jaren als ZZP-er en wilde weer voor een baas gaan werken. Door omstandigheden liep dat helaas niet zoals ik wilde. Een bezig bijtje zoals ik, kan niet stilzitten en op dat moment kwam mijn liefde voor het maken van sieraden, Bohemien sieraden in het bijzonder, weer terug. Vroeger als klein meisje maakte ik al sieraden en verkocht ik ze langs de deuren. Deze creativiteit verschoof later naar de achtergrond, want als kind gaan de sport, school en andere zaken, ook gewoon door.

Doordat ik tijdens het thuis zitten ineens zeeën van tijd had, merkte ik dat ik het miste om met mijn handen bezig te zijn. Ik begon met het bewerken van foto’s voor mijn webshop, optimaliseerde de website en mijn liefde voor het werken met kraaltjes kwam weer naar boven.

Intussen heb ik veel levenservaring opgedaan en ik wil daarom anders zijn dan anderen met mijn sieraden. ik creëerde mijn eigen stijl, gebaseerd op de gevoelens van vrijheid die ik op Ibiza had. Een stijl die jou hopelijk ook veel vreugde en plezier geeft, omdat je als bewuste vrouw weer gaat stralen, en ik je wil laten zien dat je goed bent zoals je bent. Dat echte Bohemien gevoel. Daarom heb ik voor de naam Boho Jewelry gekozen, dat gevoel van vrijheid wil ik in alles terug laten komen.

Het maken van sieraden geeft mij enorm veel plezier en ook een stukje rust. Ik kan er intens van genieten om de mooiste kleurencombinaties voor je bij elkaar te zoeken. Mijn bureau ligt dan ook altijd vol met verschillende onderdelen, kraaltjes, halfedelstenen, verschillende kleuren rijgmateriaal en ga zo maar door. Het is soms net alsof er een bom is ontploft, maar ik vind dat heerlijk. Aan het eind van de dag is alles weer netjes opgeruimd 😉

Doordat ik niet aan massaproductie doe, blijft je sieraad uniek. Ik maak alles zelf en gebruik Designer Quality producten, zodat jouw sieraad nog lang mooi blijft. Want je wilt er zo lang mogelijk van genieten, toch? Ik hoop dat je net zo geïnspireerd word door Ibiza als ik en dat je dezelfde vrijheid voelt die ik voel wanneer ik mijn sieraden draag.

Lieve groet, Lydique

26-3-2019

Ben jij eigenlijk ook wel klaar met het grijze, koude weer? Ik had gewoon weer zin om alvast een stukje zomer in de shop te zetten. Van deze kauri schelpjes word ik altijd heel erg vrolijk en jij dan? Ze zijn zo leuk om te verwerken in verschillende sieraden. Nu heb ik er deze enkelbandjes van gemaakt en ook voor kleine prinsesjes zijn er kauri enkelbandjes, want hoe vaak wil je kleine mini me op jouw lijken? Dat is toch te leuk?

Kinder enkelbandjes

Voor de volwassen Kauri enkelbandjes heb ik er een goudkleurige palmboombedel aan gehangen, ik vond dat toch wel super zomers staan. En daarnaast 1 of 2 kwastjes in vrolijke kleurtjes. Voor de kinder enkelbandjes heb ik een ananasbedel of panterbedel gebruikt. Ook het Macramé koord is er in verschillende kleurtjes. Zo kies jij zelf je kleurtje ;). Wil jij nu totaal iets anders? Je mag mij altijd een mailtje sturen met je wensen. Samen kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn. Nu moet ik wel zeggen dat ik zoveel materiaal heb, dat we er vast wel uit gaan komen ;). Er zullen nog veel meer enkelbandjes bij komen. De ruwe foto’s van de dierenprint enkelbandjes, zijn gemaakt. Nog even door het fotoprogramma heen en dan zullen ze snel geplaatst worden.

13-03-2019

Sleutelhangers

Het stond al even op mijn lijstje, de Ibiza stsyle sleutelhangers moeten nodig weer gemaakt worden. En aangezien het vandaag toch baggerweer is, ga ik zo alles tevoorschijn toveren om weer de leukste sleutelhangers te maken. Wist je trouwens dat de sleutelhangers 1 van mijn eerste producten was? Samen met de haarknipjes. De sieraden zijn er pas veel later bijgekomen. Maar ik word altijd zo vrolijk van al die gekleurde lintjes, bedels en schelpen. Mijn eerste sleutelhangers werden verkocht in een winkeltje bij ons in Nijkerk en ook daar waren ze niet aan te slepen. Later toen de webwinkel kwam, ben ik de sleutel/ tashangers ook in mijn eigen webwinkel gaan verkopen. En okee, eerlijk is eerlijk, ik ben echt gewoon echt altijd mijn sleutels kwijt ;). En meestal op de momenten dat je gewoon echt haast hebt, herken je dat? Daarom moet ik echt weer aan de slag.

Lintjes

Omdat ik zelf van vrolijke kleurtjes houd, wie doet dat niet 😉 maak ik de sleutel/ tashangers in leuke hippe (felle) kleurtjes. Ook verwerk ik er kant in en lintjes met leuke dierenprinten, wat momenteel helemaal hot is. En… je raadt het al, ze vallen lekker op. Ook werk ik graag met schelpen en bedels in de sleutelhangers. Zodat ze er lekker vrolijk en hip uitzien. Ondertussen heb ik al zoveel sleutelhangers gemaakt en gebruiken heel veel klanten de door mij gemaakte sleutelhangers en daar ben ik best trots op. Zo snel mogelijk hoop ik de eerste sleutelhangers weer te plaatsen in de winkel. En natuurlijk zijn de Ibiza style sleutelhangers met de hand gemaakt :).

Kaart

Tadaaaaaaaaa 😉 En is hij leuk?

Markten

Binnenkort komen de markten er weer aan, die zijn zo leuk om te draaien. Meestal is het mooi weer en supergezellig. Maar het geeft wel wat voorbereiding. Maar te leuk om te doen. Ben alvast begonnen met de armbandjes voor op de mooie kaart die ik speciaal voor Boho Jewelry heb laten

maken. A.s. vrijdag zullen ze binnenkomen en kan bijna niet meer wachten ;). Een prachtige kaart die ook in de winkel te koop komt te staan voor een superfijne prijs. Zo kun je je aankoop gelijk naar de ontvanger laten verzenden als kado voor moederdag of een verjaardag of gewoon zomaar. Zeker in deze tijd waarin alles eigenlijk digitaal gaat is het zo leuk om weer eens echte post te krijgen. Hoe leuk is dat? Zodra de kaarten binnen zijn, plaats ik ze in de winkel en ben ik heel benieuwd wat je ervan vindt :).